Chiropractie Brunssum Fitzgerald | Behandeling, Kinesiotaping.

Kinesiotaping

Wat is Kinesiotaping ?

Kinesiotaping is een tapingmethode die wordt toegepast over spieren om pijn en ontsteking te verminderen, vermoeide spieren te ontspannen en spieren te ondersteunen gedurende de ganse dag.

Wanneer wordt Kinesiotaping toegepast ?

De Kinesiotape wordt uitwendig aangebracht over de te behandelen spieren. De tape is niet-restrictief en laat alle beweging toe. Deze tape heeft een breed toepassingsgebied gaande van gezamenlijke dysfunctie, spieraandoeningen, lymfoedeem, neurologische aandoeningen, hoofdpijn, voetproblemen, sportblessures, carpaal tunnel syndroom, lage belasting van de rug, rugpijn bij subluxatie of hernia, knie- en schouderpijn.
Voor stabilisatie en ondersteuning tijdens sportevenementen wordt nog steeds de traditionele sporttape gebruikt.

Hoe werkt Kinesiotaping ?

Door aanbrenging van de tape verhoogt de ruimte tussen de huid en de spieren. Hierdoor vermindert de druk, verbeteren de circulatie en lymfedrainage en vermindert irritatie van de subcutane neurale pijnreceptoren. Dit geeft als eindresultaat, dat pijn, zwelling en spierspasmen verminderen en dat het natuurlijke genezingsproces van het lichaam gestimuleerd wordt. Daarenboven ondersteunt de stretchcomponent van de tape vermoeide, verzwakte en gespannen spieren.

kinesiotaping schouder

kinesiotaping voet