Chiropractie Brunssum Fitzgerald | Behandeling, Flexion Distraction.

Flexion Distraction

Wat is Flexion Distraction ?

Flexion Distraction (buiging en uittrekking) is een manipulatietechniek waarbij de wervelschijf gedecomprimeerd wordt door een zachte stretch of tractie aan de onderrug van de patiënt uit te oefenen, meestal in een serie van herhaalde langzame bewegingen. Deze techniek wordt meestal toegepast op patiënten met wervelschijfproblemen, maar kan ook gebruikt worden om op een zachte manier andere gewrichten te mobiliseren.

Hoe werkt Flexion Distraction ?

De Flexion Distraction techniek wordt toegepast op een behandeltafel en heeft als doel de beweging van de cervicale, thoracale en lumbale spinale gewrichten terug te herstellen naar hun normaal fysiologische bereik. Het is een zachte, niet-forcerende techniek die de vorm van het natuurlijke lichaam gebruikt en die het lichaam in staat stelt optimaal te genezen.

Voordelen van Flexion Distraction

Andere heilzame werkingen van de Flexion Distraction techniek zijn de overdracht van metabolieten in de wervelkolom, het verminderen van intradiscale druk en het decomprimeren van ontstoken en gecomprimeerde spinale zenuwwortels.
Studies tonen aan dat meer dan 2 op de 3 patiënten uitstekende resultaten bekomen en een goede verbetering merken met een standaard behandelingsprogramma van 12 behandelingen.

behandeling patient op flexion distraction tafel